O nama

Tvrtka Pršut Voštane d.o.o. bavi se proizvodnjom, prodajom i distribucijom suhomesnatih proizvoda od 1997. godine. U vlasništvu je obitelji Babić. Rad je započela s godišnjim kapacitetom od 50 tona pršuta godišnje. Posljednjih godina kapaciteti su dosegli 1400 tona godišnje proizvodnje ove delicije, koju zaposlenici stručno vode kroz sve proizvodne segmente, realizirajući tako ideju o autohtonom proizvodu. Proizvodnja pršuta u Dalmaciji datira iz vremena Starog Rima otkuda se vještina prerade i očuvanja svinjskog mesa soljenjem i sušenje proširila europskim kontinentom. Od tada se pa do danas vještina proizvodnje pršuta prenosila iz generacije u generaciju, te se s vremenom razvio postupak koji je specifičan za područje Dalmacije. Tu recepturu proizvodnje dalmatinskog pršuta njegujemo pri nastanku naših proizvoda, spajajući tradicionalne i autohtone vrijednosti s modernom tehnologijom.

Pršut Voštane posjeduje i International Food Standard (IFS) certifikat , međunarodno prihvaćenu normu za auditiranje trgovačkih prehrambenih robnih marki pokrenutu od strane njemačkih i francuskih trgovačkih lanaca. Ta norma danas predstavlja standard za procjenu sustava dobavljača hrane.


certifikati

Uz vrhunsku kvalitetu naših proizvoda, kupcima garantiramo zdravstvenu ispravnost proizvoda koji nastaju prema zahtjevima HACCP norme.

Usmjerenost na potrebe kupaca i zadovoljstvo kupaca kupljenim proizvodom najvažnije su vrijednosti prema kojima mjerimo i određujemo svoju ukupnu uspješnost. Naši proizvodi spoj su tradicionalnih vrijednosti i predanog rada svakog zaposlenika.

Zadovoljstvo zaposlenih temelj je na kojem ova tvrtka gradi svoje postojanje i osigurava dosljednu primjenu ove politike i ostvarenje zacrtanih ciljeva kvalitete.

Spoj tradicije i suvremenosti kao temelj za dobar proizvod prepoznalo je i tržište pa tvrtka bilježi stalan rast proizvodnje i prodaje. Cilj joj je očuvati tradiciju, ali prezentirati je na moderan način i učiniti dostupnom široj populaciji.